Syksyllä, kun sienten satokausi on parhaimmillaan, sienireseptit alkavat kiinnostaa yhä useampia. Kantarelli on yksi suosituimmista sienilajeista ja moni miettiikin, mitä kaikkea kantarelleista oikein voisikaan tehdä. Tämä kantarelliresepti on helpommasta päästä, sillä siinä on vain vähän ainesosia ja valmistus on yksinkertaista. Ruokaisa kasvis-sienileipä voidaan valmistaa tuoreista kauden kasviksista, ja sieniksi sopivat yhtä lailla metsäsienet kuin viljellytkin sienet. Tämä resepti tarjoaa mainion tavan hyödyntää syksyn satoa, ja se sopii erinomaisesti kevyeksi lounaaksi tai herkulliseksi iltapalaksi. Kantarellit tuovat täyteläistä makua ja kauniin oranssin sävyn annokseen, joka houkuttelee silmää ja makuhermoja.
Ainekset: |
|
2-3 tl |
Alentaja +kalium -levitettä
|
2 kpl |
siemensämpylää
|
vettä
|
|
ripaus suolaa
|
|
2 |
porkkanaa
|
4 |
mustakaalinlehteä tai lehtikaalia
|
1 |
salottisipuli
|
1 |
valkosipulinkynsi
|
2-3 dl |
kantarelleja
|
Paistamiseen:
|
|
nokare Alentaja +kalium -levitettä
|
|
Lisäksi:
|
|
mustapippuria myllystä
|
|
ripaus suolaa
|
Valmistusohje
- Voitele siemensämpylät kevyesti Alentaja +kalium -levitteellä.
- Kiehauta vesi ja lisää ripaus suolaa.
- Kuori porkkanat tarvittaessa ja leikkaa pitkittäin kahteen osaan. Kiehauta porkkanoita hetki ja valuta.
- Poista mustakaalista tai lehtikaalista kova lehtiruoti.
- Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet.
- Putsaa kantarellit tarvittaessa.
- Kuumenna nokare Alentaja +kalium -levitettä pannulla ja paista kevyesti ensin porkkanoihin kaunis pinta.
- Nosta porkkanat sivuun ja lisää pannulle mustakaali tai lehtikaali, salottisipuli, valkosipuli ja kantarellit.
- Kääntele kunnes ainekset ovat pehmenneet.
- Jaa täyte leiville ja rouhi pinnalle hieman mustapippuria ja suolaa.
Tarjoa!