Raaka-aineet |
|
40 g |
Alentaja Plus kasvirasvalevitteellä
|
4 kpl |
Rouhesämpylöitä
|
1 |
kokonainen kesäkurpitsa
|
1/2 tl |
suolaa
|
1 rkl |
oliiviöljyä
|
3 rkl |
pestoa
|
4 |
jääsalaatinlehteä
|
8 viipaletta |
buffalomozzarellaa
|
6 kpl |
miniluumutomaattia puolitettuna
|
4 siivua |
prosciuttoa
|
Tuoretta basilikaa koristeluun
|
Valmistusohje
Leikkaa kesäkurpitsasta noin sentin paksuisia viipaleita ja ripottele niiden päälle suolaa.
Anna kesäkurpitsojen ”itkeä” kitkerä neste pois (n. 10 min.) ja pyyhi sitten pinta kuivaksi.
Paahda viipaleiden pintaan väriä parilla- tai paistinpannulla. Nosta leikkuulaudalle jäähtymään.
Kun viipaleet ovat jäähtyneet, sivele niiden pinta pestolla ja anna maustua.
Voitele sämpylät Alentaja-levitteellä.
Aseta kunkin sämpylän pohjalle jääsalaatinlehti ja kokoa päälle mozzarella, kesäkurpitsat, tomaatit ja prosciutto.
Viimeistele sämpylät reilulla annoksella tuoretta basilikaa.