Mausteinen banaanikakku on helppo ja monelle maistuva herkku, joka hyödyntää ruskeiksi ja pehmeiksi muuttuneet banaanit – todellinen hävikin pelastaja siis. Resepti tarjoaa erinomaisen tavan nauttia banaanin mausta, ja kakun valmistaminen on vaivatonta. Mausteet, kuten kardemumma ja kaneli, tuovat syvyyttä ja lämpöä, ja fariinisokeri antaa kakulle makeutta ja syvän, täyteläisen maun, joten banaanikakku sopii mitä parhaimmin kahvipöytään tai jälkiruoaksi. Banaani on ravinteikas hedelmä, joka sisältää runsaasti kaliumia ja kuitua eli se tukee hyvin kolesterolia alentavaa ruokavaliota. Mehevä ja kostea banaanikakku on myös käytännöllinen leipomus, sillä se säilyy hyvänä useita päiviä, ja voit nauttia siitä useaan otteeseen. Banaanikakkureseptimme on helppo ja kakku syntyy nopeasti. Yhdistä herkullinen maku ja terveelliset ainesosat, ja nauti mehevästä banaanikakusta!
Ainekset: |
|
100 g |
Alentaja 60 margariinia
|
3 dl |
fariinisokeria
|
2 |
kananmunaa
|
3 dl |
vehnäjauhoja
|
1 tl |
ruokasoodaa
|
2 tl |
vaniljasokeria
|
1 tl |
kardemummaa
|
1-2 tl |
kanelia
|
2 |
banaania
|
Vuokaan: |
|
Alentaja 60 margariinia
|
|
korppujauhoja
|
Valmistusohje
- Mittaa Alentaja-margariini kulhoon ja lisää joukkoon fariinisokeri. Vatkaa kuohkeaksi.
- Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää margariini-sokerisekoituksen joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Soseuta banaanit ja kääntele banaanisose taikinan joukkoon.
- Voitele kahvikakkuvuoka Alentaja-margariinilla ja jauhota vuoka korppujauhoilla.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista 150-175 asteessa uunin keskitasolla ritilällä 50-60 minuuttia, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista.
- Anna kakun jäähtyä muutama minuutti ja kumoa tarjoiluvadille.