Mehevä lohipiirakka maistuu arkena ja juhlissa. Voit käyttää täytteessä omia lempikasviksia ja maustaa piirakkaa tillin sijaan myös muilla yrteillä, kuten lipstikalla.
Pohja: |
|
100 g |
Alentaja +kalium -levitettä
|
2 1/2 dl |
vaaleita ruisjauhoja
|
1/2 tl |
leivinjauhetta
|
(2 rkl kylmää vettä)
|
|
Täyte: |
|
150 g |
kylmäsavulohta
|
muutama varsi tilliä
|
|
1/2 |
punainen suippopaprika
|
muutama kirsikkatomaatti
|
|
2 1/2 dl |
ruokakermaa
|
100 g |
juustoraastetta
|
ripaus suolaa
|
|
lime- tai sitruunapippuria
|
Valmistusohje
Laita Alentaja -levite kulhoon ja mittaa joukkoon vaaleat ruisjauhot ja leivinjauhe. Sekoita keskenään. Mikäli taikina ei ole tasainen, lisää tarvittaessa tilkka vettä ja kääntele sen verran, että taikina tasoittuu.
Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun pyöreään uunivuokaan, jonka halkaisija on 22-24 cm. Esipaista pohjaa 225 asteessa 10 minuuttia.
Levitä pinnalle paloiteltu kylmäsavulohi ja hienonnettua tilliä.
Leikkaa suippopaprika ohuiksi viipaleiksi ja laita kalan päälle. Puolita muutama kirsikkatomaatti ja asettele pinnalle.
Sekoita ruokakerma, juustoraaste, ripaus suolaa ja lime- tai sitruunapippuria keskenään ja kaada vuokaan. Kypsennä 200 asteessa keskiritilätasolla noin 30 minuuttia kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
Tarjoa hieman lämpimänä.