Mehevä ja kardemummalla maustettu mustikkapiirakka valmistuu helposti ja nopeasti kodin tutuista raaka-aineista, eikä makunautintoa tarvitse kauan odottaa. Piirakan voit valmistaa tuoreista mustikoista tai hyödyntää pakastemarjoja – molemmilla tavoilla lopputulos on taivaallinen. Mustikkapiirakan täytteen aineet yhdessä murotaikinapohjan kanssa luovat herkullisen ja suussa sulavan kokonaisuuden, jota on vaikea vastustaa. Tarjoile vastapaistettu murumustikkapiirakka esimerkiksi jäätelön tai vaniljakastikkeen kera, ja nauti yhdessä perheen ja ystävien kanssa.
Murotaikina |
|
250 g |
Alentaja margariini 60
|
8 dl |
vehnäjauhoja
|
3 tl |
leivinjauhetta
|
3,5 dl |
sokeria
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
1 tl |
jauhettua kardemummaa
|
3 |
isoa kananmunaa
|
200 g |
ranskankermaa
|
Täyte |
|
400 g |
mustikoita
|
1 rkl |
tomusokeria
|
1 rkl |
perunajauhoa
|
Valmistusohje
- Kuumenna uuni 200 asteeseen /kiertoilma 180 asteeseen. Suojaa uunivuoka leivinpaperilla.
- Sulata margariini ja anna jäähtyä.
- Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita margariinisula joukkoon.
- Ota seoksesta 1/3 osa sivuun, piirakan päälle tulevaan muruseosta varten.
- Sekoita isompaan osaan kananmunat ja ranskankerma. Kaada taikina vuokaan.
- Yhdistä tomusokeri ja perunajauhot. Lisää mustikat sekaan ja sekoita.
- Ripottele taikinan päälle ensin mustikat ja sen jälkeen sivuun otettu muruseos.
- Kypsennä uunin alatasolla noin 20 minuuttia, kunnes pohja on kypsää.
- Jäähdytä hetki ja leikkaa paloiksi.
- Tarjoile mustikkapiirakka esimerkiksi jäätelön kanssa.