Omenainen herkutteluleipä on helppo valmistaa ja se maistuu ihanalta sellaisenaan tai vaikkapa jogurttinokareen kanssa. Valmista ensin omenalisäke ja paahda sen jälkeen leipä, jonka päälle seos lusikoidaan.
Ainekset: |
|
3 |
kotimaista omenaa
|
1 rkl |
Alentaja +kalium -levitettä
|
2-3 rkl |
hunajaa
|
ripaus kanelia
|
|
Lisäksi:
|
|
4 |
viipaletta kaurapaahtoleipää
|
1 rkl |
Alentaja +kalium -levitettä
|
ripaus kanelia
|
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
Valmistusohje
Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.
Lämmitä nokare Alentaja +kaliumia pannulla.
Lisää omenalohkot ja kääntele hetki.
Lisää hunaja ja vaniljasokeri. Kääntele, kunnes omenat ovat hieman pehmenneet.
Paahda kaurapaahtoleivät kuumalla pannulla molemmin puolin tai leivänpaahtimessa.
Sekoita Alentaja +kalium -levite, ripaus kanelia ja vaniljasokeri keskenään ja voitele lämpimät leipäviipaleet seoksella.
Jaa omenatäyte leiville ja tarjoa heti.