Paistetun kirjolohen voi valmistaa myös uunissa grillivastuksen alla. Murskatun perunan voi murskata puukauhalla tai isolla haarukalla. Tarkoituksena, että perunoihin jää paljon kokkareita ja purutuntumaa. (gluteeniton, soijaton)
Sinapilla maustettua murskattua perunaa |
|
800 g |
kuorittua jauhoista perunaa tai pestyä varhaisperunaa
|
1,5 rkl |
karkeaa dijon-sinappia
|
0,5 ruukku |
tilliä hienonnettuna
|
1 |
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
|
1 tl |
suolaa
|
4 rkl |
Alentajaa
|
Piimäkastike |
|
200 g |
vähärasvaista kermaviiliä
|
2 dl |
piimää
|
1 |
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
|
2 rkl |
dijon-sinappia
|
1 rkl |
hunajaa
|
1 tl |
fenkolinsiementä rouhittuna
|
0,5 tl |
suolaa
|
2 rkl |
rypsiöljyä
|
600 g |
pala kirjolohta
|
1 tl |
suolaa
|
Valmistusohje
Keitä perunat kypsäksi vedessä. Lisää joukkoon loput ainekset ja murskaa isolla haarukalla tai puukauhalla.
Valmista piimäkastike sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa sekaisin. Siirrä valmis kastike jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Kuumenna rypsiöljy paistinpannussa. Leikkaa lohi annospaloiksi ja mausta suolalla. Paista lohi molemmin puolin kypsäksi pannulla.
Tarjoile paistettu kirjolohi murskattujen sinappiperunoiden ja piimäkastikkeen kanssa. Voit halutessasi koristella annoksen vielä tuoreella tillillä.