Perinteisen sämpylätaikinan saa helposti tuunattua uuteen uskoon. Nämä sämpylät nousevat uudelle tasolle porkkanasoseen avulla, joka tuo lisämehevyyttä ja hauskaa väriä lopputulokseen.
Ainekset: |
|
5 dl |
porkkanasosetta
|
2 rkl |
siirappia
|
1 tl |
suolaa
|
1 ps |
kuivahiivaa
|
1 kg |
sämpyläjauhoja
|
100 g |
Alentaja 60 -margariinia
|
Valmistusohje
1. Lämmitä porkkanasose hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi.
2. Sekoita kuivahiiva 5 desilitraan jauhoja.
3. Sekoita siirappi, suola ja jauhot porkkanasoseeseen.
4. Anna taikinajuuren olla 20 min. vedottomassa paikassa liinalla peitettynä.
5. Alusta taikinaan loput jauhot käsin tai koneella. Lisää rasva nokareina alustamisen loppuvaiheessa.
6. Leivo taikina sämpylöiksi. Asettele sämpylät lähekkäin uunipellille leivinpaperin päälle.
7. Anna kohota 15 min. liinalla peitettynä.
Paista sisarussämpylöitä 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 12 min.