Porkkanakakku tuorejuustokuorrutteella on todellinen herkku, jossa mehukkuus ja makujen rikkaus kohtaavat. Alentajasta valmistuu niin kostea ja täyteläinen porkkanapiirakka kuin kokonaisuuden kruunaava kuohkea kuorrutekin. Resepti on erityisen helppo ja soveltuu mainiosti suuremmankin väen ruokkimiseen. Tämän reseptin kakku on paistettu uunivuoassa, mutta voit myös paistaa kakun irtopohjavuoassa. Porkkanaraaste tekee kakusta erityisen mehevän. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi, jotta niiden maku ja kosteus pääsevät todella esiin. Kakun joukkoon lisätään myös rusinoita ja pähkinöitä, jotka tuovat mukavaa suutuntumaa ja syvyyttä makuprofiiliin. Voit koristella valmiin porkkanakakun esimerkiksi nonparelleilla, valkosuklaaraasteella ja pähkinöillä. Kauniisti koristeltu kakku tekee siitä näyttävän juhlapöydän keskipisteen.
Porkkanakakku |
|
3,5 dl |
vehnäjauhoja
|
2 tl |
ruokasoodaa
|
0,5 tl |
suolaa
|
1,5 tl |
kanelia
|
275 g |
Alentaja +kalsiumia
|
2,5 dl |
sokeria
|
2,5 dl |
fariinisokeria
|
4 |
kananmunaa
|
4 dl |
porkkanaraastetta
|
1 dl |
rusinoita
|
1 dl |
pähkinöitä (esimerkiksi hassel- ja saksanpähkinöitä)
|
Kuorrute |
|
230 g |
Alentaja +kalsiumia huoneenlämpöisenä
|
450 g |
maustamatonta tuorejuustoa
|
4 dl |
tomusokeria
|
2 tl |
vaniljasokeria
|
Valmistusohje
1. Valmista kakku.
2. Sekoita vehnäjauho, ruokasooda, suola ja kaneli kulhossa sekaisin.
3. Sulata rasva kattilassa.
4. Vaahdota sokeri, fariinisokeri ja kananmuna kuohkeaksi vaahdoksi.
5. Lisää vaahdon joukkoon kuivat aineet ja sulatettu rasva.
6. Lisää lopuksi joukkoon porkkanaraaste, rusinat ja pähkinät.
7. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
8. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi ja paista 180-asteisessa uunissa noin 25–30 minuutin ajan.
9. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista.
10. Valmista tuorejuustokuorrute.
11. Vaahdota rasva ja tuorejuusto.
12. Lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri, sekoita huolellisesti.
13. Levitä kuorrute porkkanakakun päälle.
14. Leikkaa kakku paloiksi ennen tarjoilua.