
Raikas rapu-lohileipä on ihana, merellinen makupala, jossa on toinen toistaan herkullisempia elementtejä, kuten kylmäsavulohta, jokirapuja, savujuustoa ja valkosipulimajoneesia. Kaikki rakennetaan rapeaksi paahdetun ruisleivän päälle, ja annos viimeistellään lohenmädillä ja tuoreella tillillä. Kylmänä tarjottava klassikko sopii loistavasti juhliin, brunssille tai rentoon kesätarjoiluun. Täydellinen suolainen tarjottava, joka hurmaa maullaan.
Ainekset: |
|
4 viipaletta |
ruispaloja
|
4 |
jääsalaatinlehteä
|
40 g |
Alentaja Plus kasvirasvalevitettä
|
8 viipaletta |
kylmäsavulohta
|
4 viipaletta |
savujuustoa
|
120 g |
jokiravunpyrstöjä
|
2 oksaa |
tilliä
|
1/2 kpl |
punasipulia suikaleina
|
4 rkl |
valkosipulimajoneesia
|
40 g |
lohenmätiä
|
Valmistusohje
- Paahda ruispalat ja voitele ne Alentaja-levitteellä.
- Aseta kunkin leivän pohjalle jääsalaatinlehti ja kokoa päälle savujuusto, kylmäsavulohi sekä jokiravut. Koristele tillillä ja punasipulilla.
- Viimeistele leipä valkosipulimajoneesilla, lohenmädillä ja rouhitulla mustapippurilla.