Mehevä raparperipiirakka on täydellinen lisä jokaiselle kahvihetkelle. Tämä nopea ja helppo raparperipiirakka hurmaa pehmeällä koostumuksellaan ja herkullisella maullaan. Voit tehdä piirakasta hauskasti vuodenaikaan sopivan kokeilemalla eri täytteitä sesongin mukaan. Joka tapauksessa klassinen piimään tehty raparperipiirakka antaa aina suussasulavan makunautinnon. Tartu Alentajan raparperipiirakka-ohjeeseen ja valmista piirakka, joka saa hymyn korviin. Kukaties, tästä saattaa tulla uusi suosikkisi!
Ainekset: |
|
2 dl |
piimää
|
2 dl |
sokeria
|
100 g |
Alentaja +kalium -levitettä
|
1 |
kananmuna
|
3 dl |
vehnäjauhoja tai vaaleita spelttijauhoja
|
1,5 tl |
leivinjauhetta
|
3 dl |
pilkottuja raparpereja
|
Valmistusohje
- Sulata Alentaja +kalium.
- Sekoita piimän joukkoon sula rasva, sokeri ja kananmuna.
- Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan.
- Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun piirakkavuokaan. Tasoita taikina ja ripottele päälle pilkotut raparperit.
- Halutessasi voit ripotella hieman sokeria piirakan päälle
- Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla 30 min.