Kuka muistaa vanhanajan unelmatortun? Tämä herkullinen klassikko sopii niin tarjottavaksi iltapäiväkahveillekin kuin juhlaankin. Unelmatortun kreemin valmistat näppärästi Alentaja-levitteen avulla.
Ainekset: |
|
4 kpl |
kananmunaa
|
1,5 dl |
sokeria
|
1 dl |
perunajauhoja
|
1/2 dl |
kaakaojauhetta
|
2 tl |
leivinjauhetta
|
Täyte: |
|
150 g |
Alentaja +kalsium margariini
|
1 |
kananmuna
|
3-4 dl |
tomusokeria
|
Valmistusohje
Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele muna-sokerivaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista keskiritilätasolla 225 asteessa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperiarkille ja anna jäähtyä hetki. Laita Alentaja +kalsium, kananmuna ja tomusokeri kulhoon ja vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte torttulevylle ja kääri tiukahkolle rullalle. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Leikkaa paloiksi ja tarjoa.